Μουσικολόγος – πιανίστας. Φοίτησε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης [ΝΩΘ] με Πτυχίο Αρμονίας (τάξη Γ. Μάντακα) και Α΄ Βραβείο στο Πιάνο (τάξη Α. Τσίτσας-Κούνιο).
Έχοντας γίνει ήδη δεκτός στο μεταπτυχιακό τμήμα της Royal Academy of Music [RAM] του Λονδίνου, συνέχισε τις σπουδές πιάνου με υποτροφία της Ακαδημίας (Entrance Exhibition), ως ο νεαρότερος φοιτητής της χρονιάς του στο Advanced Course. Εκεί σπούδασε πιάνο με τον Hamish Milne, τσέμπαλο με την Virginia Black και διεύθυνση ορχήστρας με την Denise Ham.
Μετά το παιδαγωγικό δίπλωμα LRAM και το Certificate of Advanced Studies, ολοκλήρωσε τις σπουδές πιάνου με το Master in Piano Performance στο King’s College του Λονδίνου (κοινό πρόγραμμα με την RAM) ως υπότροφος του Ιδρύματος “Λίλιαν Βουδούρη”, του Schillizzi Foundation και του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council Fellow).
Επαγγελματική Εμπειρία
Επί 11 χρόνια (2005-16) υπήρξε υπεύθυνος του Τμήματος Πιάνου στο ΝΩΘ, όπου δίδαξε επίσης ιστορία μουσικής και μουσική δωματίου, και τη σχολική χρονιά 2019-20 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνσή του.
Διετέλεσε επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας [ΔΩΚ] (2008-19) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» (2009-14 & 2018).
Εκτός από το ΝΩΘ και το ΔΩΚ, έχει εργαστεί ως καθηγητής πιάνου, ιστορίας μουσικής, μορφολογίας και μουσικής δωματίου στο :
Δημοτικό Ωδείο Θέρμης,
Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» και
Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης [ΚΩΘ].
Τον Ιούνιο του 2020 τού ανατέθηκε η διεύθυνση του ΚΩΘ.
Διδακτορικές σπουδές
Το 1996 ξεκίνησε διδακτορικές σπουδές μουσικολογίας με υποτροφία (Graduate Recruitment Award) του University of Washington (Σηάτλ, ΗΠΑ), όπου δίδαξε επί 6 χρόνια.
Το 2000, έπειτα από πρόταση των καθηγητών του Τμήματος, υπήρξε υποψήφιος για το Αριστείο Διδασκαλίας (Excellence in Teaching) του πανεπιστημίου,
ενώ το 2003 βραβεύτηκε για την καλύτερη μουσικολογική εργασία της χρονιάς (“Adelyn Peck Leverett” Prize).
Αποφοίτησε με το διδακτορικό ιστορικής μουσικολογίας (PhD), αφού πρώτα η American Brahms Society βράβευσε ομόφωνα τη διατριβή του (“Karl Geiringer” Scholarship, 2003), με τίτλο Johannes Brahms and nineteenth-century comic ideology.
Ειδικεύεται στην ζωή και το έργο του Brahms, στην Αισθητική της Μουσικής και στην εξέλιξη του Κοντσέρτου για Πιάνο.
Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ εργασίες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και αμερικανικά βιβλία και ακαδημαϊκά ή άλλα μουσικά περιοδικά.
Επιπλέον, δίνει τακτικά διαλέξεις, ομιλίες και εισαγωγικές παρουσιάσεις σε ένα ευρύ φάσμα ακροατηρίου, με θεματολογία που εκτείνεται από την Αρχαία Ελληνική Μουσική έως τη Μουσική στο β΄ μισό του 20ου αιώνα.
Εμφανίσεις
Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, ΗΠΑ, Τουρκία, Εσθονία, Ιταλία),
έχει παίξει για την Ελληνική Ραδιοφωνία (Γ΄ Πρόγραμμα) και Τηλεόραση (ΕΤ3, TV100), και έχει παρουσιαστεί ζωντανά από το BBC World Service του Λονδίνου.
Ως σολίστ, έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του ΝΩΘ και με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος επιτροπής σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και κιθάρας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.