Scroll Top

Μουσική για όλους: Εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για ενήλικες άνω των 65 ετών και ΑΜΕΑ σε τέσσερις κύκλους

Μουσική για όλους: Εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για ενήλικες άνω των 65 ετών και ΑΜΕΑ σε τέσσερις κύκλους

Για ενήλικες άνω των 65 ετών και ΑΜΕΑ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας ότι η συμμετοχή σε μία μουσική εκπαιδευτική διαδικασία βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ και επιθυμώντας να προσφέρει τις βασικές γνώσεις πάνω στη λόγια μουσική τέχνη και μία ουσιαστική επαφή με αυτήν, έχει αναπτύξει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε τέσσερις κύκλους για την ανάδειξη του μουσικού πολιτισμού και τη μόρφωση των συμμετεχόντων πάνω στα βασικά στοιχεία της μουσικής, στις μορφές και στις στιλιστικές περιόδους της ιστορικής εξέλιξής της και στη ζωή, στο προσωπικό στυλ και στα
αντιπροσωπευτικά έργα των σπουδαίων συνθετών.


Μέσα από τη συζήτηση εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων και την διαδικασία της ενεργής ακρόασης, αναπτύσσονται τα εργαλεία για την περαιτέρω εκτίμηση της μουσικής τέχνης και η δυνατότητα εμβάθυνσης στην καλλιτεχνική αξία ενός μουσικού έργου.

Οι τέσσερις προσφερόμενοι κύκλοι είναι οι εξής:
Κύκλος Α’: Αρχαία Ελληνική Μουσική, Βυζαντινό Μέλος, δημοτικό τραγούδι και παραδοσιακή μουσική, ποντιακή και σμυρναίικη μουσική, αστικολαϊκή μουσική του μεσοπολέμου, μεταπολεμική μουσική και το τραγούδι από την μεταπολίτευση ως τις μέρες μας.
Κύκλος Β’: Ιστορικές περίοδοι της Δυτικοευρωπαϊκής μουσικής (Μεσαίωνας, Αναγέννηση, Μπαρόκ, Κλασικισμός, Ρομαντισμός, Μοντερνισμός και Μεταμοντερνισμός 20 ου αιώνα).
Κύκλος Γ’: Η γέννηση και η εξέλιξη της Όπερας στην Ευρώπη και στον Ελλαδικό χώρο.
Κύκλος Δ’: Οι οικογένειες των οργάνων, τα επιμέρους όργανα και οι ιδιαιτερότητές τους. Γνωριμία και ακρόαση των σπάνιων οργάνων της συλλογής του Κ.Ω.Θ., παιγμένα ζωντανά για το κοινό.

*Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης προσφέρονται δωρεάν.

*Πληροφορίες εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

 Γιαννόπουλος Δημήτρης, Τμήμα Ανάπτυξης και Παρουσίασης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κ.Ω.Θ.

 Τηλ.: 2316009655

 E-mail: giannopoulos.dimitris.odeio@gmail.com