Scroll Top

Ρεσιτάλ του Παναγιώτη Τροχόπουλου αφιερωμένο στον Sergei Rachmaninoff

Ρεσιτάλ του Παναγιώτη Τροχόπουλου αφιερωμένο στον Sergei Rachmaninoff

Πότε

10 Μαΐου 2023    
21:00

Πού

Τύπος Εκδήλωσης

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, σε ένα ρεσιτάλ του βιρτουόζου πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλου αφιερωμένου στον Sergei Rachmaninoff.

Ο Έλληνας δεξιοτέχνης της νέας γενιάς, με σημαντική διεθνή καριέρα, ερμηνεύει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη και πιανίστα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου 150 χρόνων από την γέννησή του.

Πρόγραμμα:

SERGEI RACHMANINOFF

  • Vocalise, έργο 34 αρ.14

(Μεταγραφή Alan Richardson)

  • 10 Πρελούδια, έργο 23:

Αρ.1 σε Φα δίεση ελάσσονα

Αρ.2 σε Σι ύφεση μείζονα

Αρ.3 σε Ρε ελάσσονα

Αρ.4 σε Ρε μείζονα

Αρ.5 σε Σολ ελάσσονα

Αρ.6 σε Μι ύφεση μείζονα

Αρ.7 σε Ντο ελάσσονα

Αρ.8 σε Λα ύφεση μείζονα

Αρ.9 σε Μι ύφεση ελάσσονα

Αρ.10 σε Σολ ύφεση μείζονα

  • Τρεις Σπουδές από το έργο 33:

Αρ.6 σε Μι ύφεση ελάσσονα

Αρ.8 σε Σολ ελάσσονα

Αρ.5 σε Ρε ελάσσονα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1982 στη Βέροια, ο Έλληνας βιρτουόζος πιανίστας και μαθητής του θρυλικού Nikolai Petrov αποφοίτησε με διάκριση από το Κονσερβατόριο της Μόσχας το 2006.

Έχει εμφανιστεί σε ιστορικές αίθουσες και διεθνή φεστιβάλ, προσφέροντας υποδειγματικές εκτελέσεις εμβληματικών έργων της πιανιστικής εργογραφίας – όπως για παράδειγμα το 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninoff, το 2ο Κοντσέρτο του Brahms αλλά και η Γαλάζια Ραψωδία του Gershwin, σε μία εορταστική συναυλία που σηματοδότησε την ένταξη της Κροατίας στο NATO.

Οι δίσκοι του για την εταιρεία “Cameo Classics” έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές από τα διασημότερα περιοδικά κλασικής μουσικής.

Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας ως ένα από τα Ανερχόμενα Αστέρια της Ρωσικής Πιανιστικής Σχολής, όπου επίσης πραγματοποίησε την ρωσική πρεμιέρα του απαιτητικότατου Κοντσέρτου για σόλο πιάνο του Charles-Valentin Alkan.

Μπορείτε να απολαύσετε τις ερμηνείες του καλλιτέχνη εδώ:

www.youtube.com/user/pan141182