Scroll Top

Λαζαρίδης Γιώργος-Εμμανουήλ

Μόνιμος Καθηγητής Κ.Ω.Θ., Πιάνο

Βιογραφικό

 Ο Γ.Ε.Λαζαρίδης αποτελεί μια πολύπλευρα αναγνωρισμένη προσωπικότητα, με 35 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην διεθνή μουσική σκηνή και επιδόσεις που χαρακτηρίζονται “υπεράνω σύγκρισης” (BBC).


Έχει δώσει εκατοντάδες ατομικές συναυλίες σε διεθνή φεστιβάλ και ιστορικές αίθουσες όπως Carnegie Hall, Musikverein, Royal Albert Hall κ.α. Συνέπραξε ως σολίστ με κορυφαίες ορχήστρες όπως η Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας κ.α. και με διάσημους αρχιμουσικούς όπως οι Neville Marriner, Yuri Temirkanov, Mikko Franck κ.α. Συνεργάστηκε επίσης με προσωπικότητες όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Michael Tilson Thomas, Δημήτρης Σγούρος, Cyprien Katsaris, Barbara Hendricks και με κορυφαία σχήματα όπως τα Medici Quartet, Ysaye Quartet, Wiener Octet κ.α.

Ηχογραφήσεις του Λαζαρίδη, έχουν αποσπάσει πλήθος διακρίσεων από έγκυρα διεθνή περιοδικά μουσικής όπως τα Grammophone, Classic FM, Pianist, BBC, International Piano κ.α.

Το πλούσιο συνθετικό του έργο προέκυψε από αναθέσεις φορέων όπως οι Wigmore Hall, Birmingham New Arts Festival, Princeton University, Europa Cantat, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.α.

Μαθητής της Δόμνας Ευνουχίδου, του Yonty Solomon και του Alfred Brendel, ο ίδιος έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Μαλαισίας κ.α. 

Είναι ιδρυτής του φεστιβάλ «Μουσικό Χωριό» και της Ορχήστρας Νέων “MOYSA”, ενώ διετέλεσε διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, του Φεστιβάλ Δημητρίων και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.