Scroll Top

Πολυζωίδου Ιωάννα (του Ευγένιου)

Μόνιμη Καθηγήτρια Κ.Ω.Θ., Συνοδεία Πιάνου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο με την  Ε. Παπάζογλου (δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο). Παράλληλα σπούδασε  ανώτερα θεωρητικά και αποφοίτησε με τα πτυχία Ωδικής (τάξη Θ. Μιμίκου), Αρμονίας (τάξη Α. Μπαλτά), Αντίστιξης (τάξη Κ. Νικήτα), Φούγκας (τάξη Κ. Γριμάλδη) και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων (τάξη Β. Βραδέλη).

Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Graz στην Αυστρία, με καθηγητή τον Walter Kamper. Μελέτησε επίσης με τους καθηγητές Κ. Πολυζωίδου, E. Sellheim, Δ. Ευνουχίδου, A. Valdma, V. Merzhanov, U. Rademacher.

Το 1989 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη σειρά κοντσέρτων που οργάνωσε η RAI για νέους μουσικούς της Ευρώπης , με τίτλο: Musica a Palazzo Labia, στη Βενετία.

Το 1995 συμμετείχε σε σεμινάριο –εργαστήριο για την ιταλική όπερα στο Orvieto της Ιταλίας, με καθηγητή τον Gabriele Pisani, correpetitor στο θέατρο στης Σκάλας στο Μιλάνο.

Το 1997 παρακολούθησε το  εργαστήριο όπερας που οργάνωσε η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης, με καθηγητές τον Δημήτρη Γιάκα και τον Sergio Magli, correpetitor στην όπερα της Νάπολης.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. 

Από το 2003 έως το 2020 εργάστηκε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Από το 1990 είναι καθηγήτρια συνοδείας πιάνου στο ΚΩΘ.