Scroll Top

Σαμσαρέλου Ζωή

Μόνιμη Καθηγήτρια Κ.Ω.Θ., Πιάνο

Βιογραφικό

-Σε όλη τη διάρκεια του επικού ρεσιτάλ της, η Σαμσαρέλου είναι ικανή και ενημερωμένη ερμηνεύτρια της μουσικής.

Ενώ το ταξίδι είναι μακρύ, είναι γεμάτο πολλές εικόνες και ερμηνείες που είναι αδιάκοπα ελκυστικές.

-Η εξασφαλισμένη επιβολή της Σαμσαρέλου στο υλικό είναι άνετα εμφανής ήδη από την αρχή.

H Ζωή Σαμσαρέλου παίζει με ενθουσιασμό και αποκαλύπτει σημαντικό βάθος στην ερμηνεία και τεχνική αρτιότητα.

-Είναι ένα ρεσιτάλ για να απολαύσετε αργά.

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο διεθνής Τύπος το προσωπικό διπλό Αλμπουμ της Ζωής Σαμσαρέλου με έργα για σόλο πιάνο, με τον τίτλο: «Ek-stasis- Dionysus, Nymphs and Satyrs», που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2023 από την εταιρία Divine Art Records.

Η Ζωή Σαμσαρέλου σπούδασε πιάνο στο Βόλο, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον καθηγητή  Γιώργο Θυμή, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του  Βερολίνου και  στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου (τάξη  του καθηγητή Marian Migdal)

Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Το ενδιαφέρον της για τους πολιτισμούς της Μεσογείου και, κυρίως, την αρχαία ελληνική μυθολογία  και την επίδρασή της στην κλασική μουσική, την οδήγησε στην ερμηνεία πολυάριθμων πρωτότυπων θεματικών ρεσιτάλ, όπως η  συναυλία- παράσταση στο Festival des Forêts στην Compiègne της Γαλλίας το 2022,  με τον τίτλο «Απόλλων και Διόνυσος-αόρατοι κόσμοι».

Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Γαλλία, Μάλτα, Αίγυπτο, Τουρκία, Συρία, Αλγερία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και Τουρκία. Έχει ηχογραφήσει για το Γ πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και έχει μαγνητοσκοπήσει για την ελληνική Τηλεόραση.

Το 2004 ίδρυσε το “Krama Piano Ensemble” για πολλούς πιανίστες σε ένα και δύο πιάνα, με απόφοιτους μαθητές της τάξης της. Έχει διδάξει σε master classes σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα Μουσικής στη Γένοβα, στη Δαμασκό  και στην Κωνσταντινούπολη.

Το 2000 ίδρυσε στη Ζαγορά το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου – Φεστιβάλ και Ακαδημία μουσικής, του οποίου είναι καλλιτεχνική διευθύντρια.

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια πιάνου και ως καλλιτεχνική  διευθύντρια σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και ως επιστημονική συνεργάτις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.